Onze Aanpak

Check jouw vitaliteit

Hoe staat het met jouw vitaliteit? En die van je medewerkers?
Deze signalen herken je vast bij:

Jezelf of een van je collega’s:

 • Moeilijk slapen
 • Lage rugpijn
 • Snel geprikkeld
 • Langdurige blessure
 • Weer een stukje gebak
 • Roken (eigenlijk wil je wel stoppen)
 • Burn-out

Of in je bedrijf:

 • Niet-fitte medewerkers
 • Hoog ziekteverzuim en uitval van medewerkers
 • Ongemotiveerde medewerkers
 • Verminderde productiviteit

Wanneer kom je in actie? En waar begin je?

Wij ontwikkelden een beproefde aanpak die vitaliteit meet en leidinggevenden en medewerkers motiveert om hun vitaliteit te verbeteren. Het resultaat: een gemotiveerd team, gelukkige medewerkers en minder verzuim.

"It is not the mountain we conguer, but ourselves"

Meer over de meting

De Vitaler-vitaliteitscheck brengt jullie vitaliteit in beeld. We gebruiken een door TNO gevalideerde vragenlijst die scoort op alle facetten van vitaliteit, geluk, voeding, werkvermogen en inzetbaarheid. Hieraan kunnen we ook een preventief medisch onderzoek (PMO) koppelen. De resultaten, overzichtelijk weergegeven volgens het stoplichtmodel, geven inzicht in jullie kracht en risico’s, zowel persoonlijk als voor het bedrijf. We kunnen zelfs aanwijzen welke medewerkers op het randje van een burn-out balanceren (natuurlijk delen we die gegevens alleen met hun toestemming). Ons onderzoek geeft dus echt waardevolle informatie waarmee je de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers vergroot.

Vitale keuzes maken, daar draait het om.

Gaat de sinaasappelpers de kantine uit en komt er vers fruit voor in de plaats? Na de check maken we samen met het team een praktisch plan om jullie doelen te bereiken. Misschien organiseren we een gezond ontbijt of leren we in een aantal workshops omgaan met pestgedrag op de werkvloer. Ook coachen we medewerkers individueel om hun leefstijl te verbeteren. Wij helpen jullie om gezonde, vitale keuzes te maken en vast te houden.

Het deVitalers unieke Physis 6 domeinen concept

In ons vitaliteitsconcept gaat het met name om de kracht die elk lichaam al van zich zelf bezit, het herstelvermogen, te optimaliseren. Physis komt uit het (oud-)Grieks en betekent zoiets als 'natuurlijke wetten'. Heraclitus, een filosoof die leefde in de 6e en 5e eeuw voor Christus, gebruikt Physis om de groeikracht en herstelkracht in de natuur en het lichaam aan te geven.

Dit doe we middels het 6 domeinen model.
Het 6 domeinen model is een unieke aanpak op basis van wat we heden ten dage weten over het functioneren van het menselijk lichaam, in combinatie met de nieuwste inzichten in de wetenschap en ondersteund door talloze resultaten.

Het 6-domeinen model optimaliseert de volgende 6 peilers:

Ons lichaam is een ongelofelijk goed geïntegreerd systeem. De 6-domeinen werken efficiënt samen waarbij het één niet optimaal kan functioneren zonder het ander. Bij pijn, een lage energie of andere onbegrepen klachten ben je vaak ergens in je vitaliteit aan het compenseren binnen deze domeinen. Het is net als het leiden van een onderneming.

In een ideale situatie zijn alle 6 domeinen in balans; ben en voel je je vitaal.
Dit noemen we het set-point, wat voor jou betekent:

✅ Een gezond lichaam met torenhoge energie.
✅ Een lichaam zonder een gehaast gevoel of nek- of hoofdpijn.
✅ Een lichaam zonder klachten in een stressvolle situatie.
✅ Een lichaam dat diep slaapt en uitgerust wakker wordt.
✅ Weinig kans op kwaaltjes of ziektes op de langere termijn.
✅ Een lichaam dat dagelijks in beweging is en zich fit voelt.
✅ ......een lichaam dat optimaal, vol vitaliteit zit.

"Het leven is te kort om je niet goed te voelen"